tiistai 19. huhtikuuta 2016

Prahan tärkeimmät nähtävyydet

Täällä alkaa olemaan täysin kesä (ainakin suomalaisen mittapuulla). Lämpötilat pysyttelee mukavasti yli 15 asteen ja aurinkokin paistaa useimmiten :) Samalla on joutunut huomaamaan että vaihtoajastakin on jo yli puolet käytetty ja  seikkailua on enää reilut kaksi kuukautta jäljellä. 

Vaikka kurssien eteneminen on ollut melko rauhallista alkavat tentitkin jo uhkaavasti lähestyä ensimmäisten ollessa jo Toukokuun alussa. Suurta paniikkia tenteistä ei ole vaan kurssit ovat sujuneet ilman suurempia ongelmia ja pienellä kertauksella kuvittelen tenttienkin menevän ilman ongelmia läpi. Alussa pelottaneeseen mikrobiologiaankaan ei ole menty liian syvälle vaan kurssi on pysynyt sopivan yleisellä tasolla. Oikeastaan ainoastaan Tšekin kieli on vaarassa jäädä hylätyksi, mutta katsotaan nyt rauhassa miten käy.

Tällä kertaa blogin varsinaisena aiheen ovat Prahan tärkeimmät nähtävyydet:


Prahan linna ei ole niinkään perinteinen puolustuslinnoitus vaan muurin ympäröimä alue, jolla sijaitsee useita palatseja, kirkkoja ja muita rakennuksia. Linnan alueella sijaitsevat esimerkiksi nykyinen presidentin linna, joka ei normaalisti avoinna yleisölle, näyttävä pyhän Vituksen katedraali ja aikoinaan väitetysti alkemistien käytössä ollut ”kultainen tie”, joka toimii nykyään jonkinlaisena museona entisaikojen käsityöläisalueesta. Linnan alueen tutkimiseen voi helposti kuluttaa lähes koko päivän, varsikin jos ympäröivät puutarhat ja välittömästi alueen lähistöllä olevat putiikit lasketaan mukaan.




Linna sijaitsee Prahan vanhaan kaupunkiin ja nykyiseen keskustaan nähden väärällä puolella jokea. Joen tältä puolelta löytyvät myös Petřín mäki, jossa sijaitsevat laajahko puisto ja Pariisin Eiffel tornilta näyttävä näköala torni, josta saa hyvät näkymät joka puolelle Prahaa. Joen tällä puolella sijaitsevat muista tunnetuista nähtävyyksistä myös ns. John Lennon Wall, Petřínin edustalla oleva kommunistisen ajan kärsimysten muistomerkki ja Mikulášin kirkko, jossa on myös mahdollisuus nousta torniin katselemaan näkymiä.














Linnan puolelta kaupunkia vanhaan kaupunkiin kannattaa siirtyä Kaarlen siltaa pitkin, joka on yksi Prahan tunnetuimmista maanmerkeistä. Siltaa reunustavat molemminpuolin lukuisat patsaat ja sillan kummassakin päädyssä on pieni linnake. Silta on myös varsinkin kesäaikaan täynnä  kaupustelijoita ja katutaiteilijoita yrittämässä viedä turistien rahat. Vanhan kaupungin tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat keskusaukion ympärillä. Tunnetuimpana vanhakaupungintalo ja sen seinässä oleva astronominenkello, joka järjestää tasatunnein suuren spektaakkelin (rehellisesti kovin kauaa ei shown odotteluun kannata tuhlata, jos ei satu paikalle sopivaan ajankohtaan...) Vanhasta kaupungista löytyy myös Prahan juutalaiskorttelit ja kuulemma Euroopan kaunein synagoga





















Prahasta ja sen välittömästä läheisyydestä löytyy toki lisääkin linnoja, tunnetuin ehkä Vysehradin kaupunginosassa, jossa on myös pidetään lauantai aamupäivisin suuret markkinat. Lisäksi löytyy useita mielenkiintoisia museoita ja muutakin kulttuuritarjontaa teatterin, oopperan yms. muodossa melko edullisestikin, kuin myös urheilu tapahtumia joka lähtöön. Eläintarhakin on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti